13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

ΕΚΑΒ και για εμάς..

ΕΚΑΒ και για εμάς..

..που ζούμε μακριά από Νοσοκομεία αλλά και για όλους ΕΣΑΣ που μπορεί να κατοικείται δίπλα σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά ταξιδεύετε και εκδράμετε με τους αγαπημένους σας στις περιοχές μας!

Επιτρέψτε μου να επανέλθω, φίλοι μας, στο φλέγον θέμα της ΑΜΕΣΗΣ παροχής Πρώτων Βοηθειών που απασχολεί ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Με πόση ανακούφιση χαιρετίσαμε (και από εδώ με την ανάρτησή μας: https://www.evias-filoi.gr/home-1/motosikletes-ekav-ston-dimo-istiaias-aidipsou) την ενίσχυση του Τομέα Ε.Κ.Α.Β Ιστιαίας με μοτοσυκλέτες ταχείας επέμβασης, επανδρωμένες με κατάλληλα εκπαιδευμένους Διασώστες οι οποίοι περιπολούν για όλη την τουριστική περίοδο στην περιοχή!!!
Πόσο θα θέλαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και πόσο μεγάλο όφελος θα υπήρχε αν γενικευτεί αυτή η Υπηρεσία και σε άλλους Δήμους της Εύβοιας! Και πέρα από τη Σωτηρία Ζωών είναι και άλλη η αίσθηση ασφάλειας που αποκτούν οι πολίτες- μόνιμοι κάτοικοι και αγαπημένοι επισκέπτες!

Πέρσι το καλοκαίρι στην Παραλία Φυγιά Μαρμαρίου υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας θανάτουλουόμενης κυρίας... οι άσχετοι πανικόβλητοι παραθεριστές προσπαθούσαν μάταια να την επαναφέρουν στη ζωή. Πριν λίγο καιρό αποχαιρετίσαμε ξαφνικά από αναπνευστικό, νέο άνθρωπο-πραγματικό άγγελο στο Μαρμάρι, ο οποίος, προσωπικά πιστεύω ότι, αν διέμενε στην Κάρυστο θα είχε σωθεί, αφού οι χαροκαμένοι πια γονείς του θα τον είχαν μεταφέρει άμεσα στους εξαιρετικούς γιατρούς του Διόκλειου Νοσοκομείου!

Τα στοιχεία που δίνει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος μιλούν για πολλούς χαμούς ατόμων στη θάλασσα (π.χ.για το 2011, από αρχές Μαΐου  μέχρι την 31/07/2011 ανέρχονται σε  152 άτομα και θυμηθείτε ότι κάθε θύμα θανατηφόρου πνιγμού που δεν διακομίζεται στο νοσοκομείο, ΔΕΝ προσμετράται στα επίσημα στατιστικά). Αλλά και αυτά του ΚΕΕΛΠΝΟ μας επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα ο πνιγμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Η χώρα μας μάλιστα, κατατάσσεται 6η σε θνησιμότητα από πνιγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα στις 28 της χώρες και 39η στον κόσμο σε 116 χώρες!
Εκτός από τον πνιγμό όμως, θάνατος και ξαφνικά προβλήματα ή υποτροπές προβλημάτων υγείας μπορούν να προκληθούν στο νερό και από άλλα ατυχήματα ή αίτια. Για παράδειγμα στην περίοδο 1997-2008, καταγράφηκαν μόνο 90 τραυματισμοί και 57 θάνατοι από ταχύπλοα σκάφη.

Και ας μην επικεντρωνόμαστε μόνο στον αυξημένο παράγοντα κινδύνου ατυχημάτων σε σχέση με τη θάλασσα. Δεκάδες βαριά περιστατικά μπορεί να προκύψουν στον καθένα μας καθημερινά: από τροχαία ατυχήματα, σε άλλα σχετιζόμενα με αθλητικές δραστηριότητες σε βουνά, ποτάμια, φαράγγια, εκείνα από δαγκώματα φιδιών, μέχρι τόσα άλλα από κακή χρήση γεωργικών εργαλείων και δεν τελειώνει ο κατάλογος! Πολλά αφορούν μάλιστα μικρά παιδιά!
 
Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!
Σκεφτείτε να είναι η δική σας.. του παιδιού σας.. του γονιού σας!

Θα παραθέσω και λίγα περιστατικά που αυτές τις μέρες έπεσαν στην προσοχή μου, από το Διαδίκτυο, και συνέβησαν δίπλα μας:

---> Τομέας ΕΚΑΒ Κύμης 

 •  21 Αυγούστου στις 11:10 π.μ.

  "ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΙΞΗΣ 1΄min - 21/08/2018 - Άμεση ήταν για ακόμα μια φορά, η επέμβαση του ΕΚΑΒ, σε περιστατικό παρ. ‘ολίγον πνιγμού, στην παραλία Αγίου Νικολάου Αιδηψού. Επιτόπου βρέθηκε η μηχανή του ΕΚΑΒ Μ9, η οποία με τη χρήση του κατάλληλου πρωτοκόλλου (διασφάλιση αεραγωγού, αερισμό-οξυγόνωση, τοποθέτηση φλεβικής γραμμής, μέτρηση σακχάρου),σταθεροποίησε τα ζωτικά σημεία της άτυχης πλην όμως τυχερής γυναίκας, η οποία και διακομίσθηκε με το ασθενοφόρο Ε9, στο Κ.Υ. Ιστιαίας.
  Αυτός ειναι ο ρόλος μας .......Μπράβο στους συναδέλφους"
 • 19 Αυγούστου στις 12:38 μ.μ. 

  "Συμβαίνει τώρα έχουμε παρολίγον πνιγμό στην παραλία Αγίου Νικολάου στην Αιδηψό όπου επενέβη άμεσα η Μηχανή του ΕΚΑΒ Μ24 τον επανέφερε και με την ΕΜ1 Ασθενοφόρο μονάδα του Τομέα Ιστιαίας διακομιζεται στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας σε καλή κατάσταση. 
  Άλλη μία ανθρώπινη ζωή γλύτωσε χάρη στην άμεση Επέμβαση των Μηχανών του ΕΚΑΒ
  Τελικά από ότι φαίνεται αποδίδει ο σχεδιασμός τού ΕΚΑΒ".


--->  Γιώργος Μανώλης στην ομάδα Aliveritop
"Πνιγμος ηλικιωμενου στην Ακτη νηρεα στην Παραλια εχθες!" - 23/08/18 11.15
 

Και θα καταλήξω με τη νέα ειδικότητα που προστίθεται στο ΔΙΕΚ Χαλκίδας (Πηγή Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας) από τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά ---> ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ!

Οι Δημοτικοί Άρχοντες καλούνται και οφείλουν να δώσουν,  αφενός δουλειά σε αυτά τα καταρτισμένα παιδιά μας, αφετέρου αίσθηση ασφάλειας και ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ !
Ναταλία Νάτσου-Παπακωνσταντίνου (Εκπαιδευτικός)

Διανομή ειδών ευπρεπισμού σε 2.247 οικογένειες δικαιούχων ΤΕΒΑ

Διανομή ειδών ευπρεπισμού σε 2.247 οικογένειες δικαιούχων ΤΕΒΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ