13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

Αιφνίδια ανακοίνωση κλεισίματος ΕΛΤΑ Μαρμαρίου

Αιφνίδια ανακοίνωση κλεισίματος ΕΛΤΑ Μαρμαρίου

Επιστρέφοντας μετά το τριήμερο της Εθνικής μας Επετείου, χωρίς καμμία προηγούμενη ενημέρωση, οι υπάλληλοι στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Μαρμαρίου βρήκαν τα ξημερώματα σήμερα fax του διευθύνοντα σύμβουλου των ΕΛΤΑ κ. Αθανασίου, με το οποίο ενημερώθηκαν ότι από αύριο σταματάει η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην πόλη του Μαρμαρίου (που είναι και το Λιμάνι της Καρύστου) τα ΕΛΤΑ είναι η μόνη εναπομείνασα Υπηρεσία, καθώς Δημαρχείο, Αστυνομικός Σταθμός και Λιμεναρχείο έχουν μεταφερθεί στην Κάρυστο και οι κάτοικοι εδώ και πολύ καιρό (με συλλογή υπογραφών και διαμαρτυρίες) αγωνίζονται για την παραμονή του. Εξυπηρετεί και μέσω της Eurobank σχεδόν αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλα Τραπεζιτικά καταστήματα (πέραν ενός ΑΤΜ) και τουλάχιστον για τους συνταξιούχους το κλείσιμο αυτής της Υπηρεσίας συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση!

Σύσσωμος ο πληθυσμός της πόλης διατράνωσε την εναντίωσή του στην παύση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ και δήλωσε αποφασισμένος σε αδιάκοπη κατάληψη του Καταστήματος, μέχρι ακύρωσης της απόφασης κλεισίματός του.

Στη συγκέντρωση έξω από το Κατάστημα (που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, όπως δήλωσαν όλοι, μέχρι τελικής δικαίωσης) ανάμεσα στους κατοίκους, δήλωσαν την παρουσία και την συμπαράστασή τους τόσο η παρούσα Δημοτική Αρχή (Ελευθέριος Ραβιόλος) όσο και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι (Δημήτρης Παρασκευάς και Ζάχος Χατζηνικολής).

H ανάρτηση στο Διαδίκτυο του Δήμαρχου Καρύστου κ. Ελευθέριου Ραβιόλου σχετικά, αναφέρει:

”Στεκόμαστε απέναντι και δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν αποφάσεις που υποβαθμίζουν και απομονώνουν τον τόπο μας. Ο Δήμος Καρύστου δηλώνει την αντίθεσή του στην αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει το Ταχυδρομικό κατάστημα στο Μαρμάρι και δηλώνει ότι θα πράξει ότι είναι απαραίτητο για να ανακληθεί.”


Η Δήλωση του κ. Δημήτρη Παρασκευά (υποψήφιου Δήμαρχου Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση») αναφέρει:

“Να μην κλείσει το ταχυδρομείο Μαρμαρίου!
Είναι απαράδεκτη η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να προχωρήσουν στο κλείσιμο του καταστήματος στο Μαρμάρι που εξυπηρετεί το χωρίο αλλά και όλα τα χωριά του πρώην δήμου Μαρμαρίου. Η διοίκηση των, ιδιωτικοποιημένων πλέον, ΕΛΤΑ με μόνο κριτήριο το κέρδος προχωρά στο κλείσιμο 200 ταχυδρομείων, ανάμεσα σε αυτά και του Μαρμαρίου και στην απόλυση, μέσω εθελούσιας εξόδου, περίπου 2500 εργαζομένων στα ταχυδρομεία. Τα καταστήματα αυτά στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές – ορεινές ή νησιωτικές - που χρειάζονται στήριξη και όχι κλείσιμο και των τελευταίων υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους κατοίκους τους.

Στηρίζουμε απόλυτα τον αγώνα των κατοίκων του Μαρμαρίου και των υπαλλήλων του ταχυδρομείου ενάντια στο κλείσιμο του ταχυδρομείου στο Μαρμάρι. Αγώνας που κράτησε ως τώρα ανοιχτό το κατάστημα. Έστω και τώρα η Κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του ταχυδρομείου στο Μαρμάρι και σε κάθε άλλη δυσπρόσιτη περιοχή! Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ!”

Μόλις διαβάζουμε στο Διαδίκτυο (6.19 μμ) και σχετική Δήλωση του υποψήφιου Δήμαρχου κ. Ζάχου Χατζηνικολή και την προσθέτουμε:

”Στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται από το πρωί στο χώρο των ΕΛΤΑ Μαρμαρίου, από κατοίκους της περιοχής και φορείς του Δήμου, οι οποίοι αιφνίδια σήμερα έμαθαν ότι σταματά η λειτουργία του τοπικού γραφείου, κατέθεσα και διάβασα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας του συνδυασμού μας.
«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι. Συμμετέχουμε σε όλες τις ενέργειες και σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φορέων και των συνδημοτών ενάντια στην αιφνίδια απόφαση, που συνεχίζει την ερήμωση του τόπου μας από «δημόσιες υπηρεσίες».
Δυστυχώς, η χωρίς φραγμούς ιδιωτικοποίηση οργανισμών που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα οδηγεί, ώστε μοναδικό στοιχείο σε κάθε επιλογή να είναι το υπερκέρδος. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, την προστασία των τοπικών κοινωνιών πρέπει να αναλάβει η πολιτεία, η οποία οφείλει να επιβάλλει τη διατήρηση των κοινωνικών κεκτημένων από τη λειτουργία των πρώην Δημόσιων Οργανισμών
Όλοι μαζί, ενωμένοι και ανυποχώρητοι στον αγώνα να παραμείνει το γραφείο στο Μαρμάρι!»

"Ο σκύλος του Σουλτάνου" με μαθητές από τη Νέα Αρτάκη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

"Ο σκύλος του Σουλτάνου" με μαθητές από τη Νέα Αρτάκη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Τα πρώτα χνάρια της φετινής Άνοιξης - Φωτογραφίες και βίντεο!

Τα πρώτα χνάρια της φετινής Άνοιξης - Φωτογραφίες και βίντεο!