28059267_1777594162303456_426172777400295911_n.jpg

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και μικροκατασκευών για δωράκια

Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και μικροκατασκευών για δωράκια

Τα Χριστούγεννα έχουμε συνηθίσει να μας περικυκλώνουν στολισμοί δένδρων, φωταγωγήσεις δρόμων, γιορτές με πυροτεχνήματα και άλλες δραστηριότητες και για τα περισσότερα μάλλον σπιτικά, λαμπερά χαμόγελα γύρω μας…
Οι οικονομικές δυσκολίες πάντως για πολλούς θα στρέψουν σε χειροποίητες κατασκευές χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών γλυκισμάτων, στολιδιών, πιθανόν και μικροδώρων για τους αγαπημένους. Έτσι οι μικροχαρές δημιουργικότητας μπορούν να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών αλλά και των μεγαλύτερων και να καλύψουν τις δυσκολίες στο πορτοφόλι της οικογένειας..

—-> Σας παραθέτω την "συνταγή" και οδηγίες για την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών αλλά και μικροκατασκευών για δωράκια των ημερών αυτών, που εγώ φτιάχνοντάς τα με τα παιδιά μου παλιά, διαπίστωσα ότι έχουν την πιο εξασφαλισμένη επιτυχία....

Υλικά:
1 κούπα μαγειρική σόδα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
3/4 της κούπας νερό
Βάζουμε τα παραπάνω υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει και να γίνει μια μπάλα.
Βγάζουμε το ζυμάρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, όπου έχουμε βάλει πριν λίγο κορν φλάουρ, και αφήνουμε να κρυώσει, τοποθετώντας από πάνω του για να μη ξεραθεί μια νοτισμένη με νερό πετσέτα, η οποία να μην ακουμπάει στο ζυμάρι μας.
Δύο περίπου ώρες μετά θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά και αργότερα δουλεύοντάς το πάλι με τα χέρια να μαλακώσει. 
Πάνω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας, προσέχοντας μόνο να ανοίξουμε στο κατάλληλο πάχος, γιατί αν γίνει λεπτό θα σπάει, αν γίνει πολύ χοντρό θα είναι άκομψο.
Καλύτερα είναι στη συνέχεια να αφήσουμε τις δημιουργίες μας να ξεραθούν και να σκληρύνουν χωρίς να τις ψήσουμε, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να τα αφήσουμε πολλές ώρες (και ολόκληρη νύχτα). Αν τα ψήσουμε, ωστόσο, πιθανόν να έχουν μικρά ραγίσματα.
Μπορούμε να επιλέξουμε να τα αφήσουμε έτσι ολόλευκα ή προσθέτοντας λίγη χρυσο/ασημόσκονη, είτε να τα χρωματίσουμε με ακρυλικό ή τέμπερες.
(Βάζω συχνά τις μικροφιγούρες αυτές σε κάποια θεματολογία μάλιστα, μέσα σε απλές ξύλινες κορνίζες και τα χαρίζω με χαρά σε φίλους και συγγενείς ανάλογα με τα γούστα τους.. για παράδειγμα στην αδελφή μου φτιάχνω πάντα αγγελάκια).

Καλή σας επιτυχία λοιπόν και η λάμψη των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών και των αστεριών του Δεκέμβρη ας λάμψει και στις καρδιές μας, Εύβοιας φίλοι!

Ναταλία Νάτσου-Παπακωνσταντίνου/Εκπαιδευτικός

Εξιχνίαση κλοπών στη Χαλκίδα

Εξιχνίαση κλοπών στη Χαλκίδα

Πετριές γραφικές και αγαπημένες, Εύβοιας φίλοι! Με κλικ 20 φωτο!

Πετριές γραφικές και αγαπημένες, Εύβοιας φίλοι! Με κλικ 20 φωτο!