13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!! Μοτοσυκλέτες ταχείας επέμβασης ΕΚΑΒ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!! Μοτοσυκλέτες ταχείας επέμβασης ΕΚΑΒ

Μα τι σπουδαία είδηση για τους κατοίκους του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού! Περιττό να πούμε πόσο ευεργετικό θα ήταν να επεκταθεί αυτή η κίνηση με ακόμα περισσότερες μοτοσυκλέτες ΕΚΑΒ για εδώ αλλά να τις προμηθευτούν και οι υπόλοιποι Δήμοι της Εύβοιας! Με περιορισμό, ίσως, κονδυλίων για άρτους και θεάματα; Θα βρεθούν, αν υπάρχει βούληση, αφού συνεπάγεται σωτηρία ζωών!

"Αυτή θα είναι η μία από τις δύο μοτοσυκλέτες ταχείας επέμβασης ΕΚΑΒ που έρχονται να σώσουν ζωές, κατά την τουριστική περίοδο στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.
Στελεχωμένες με πτυχιούχους διασώστες κατάλληλα καταρτισμένους και εξοπλισμένες ανάλογα ενός ασθενοφόρου, θα παράσχουν άμεσα πρώτες βοήθειες σε κρίσιμα περιστατικά.
Η ευελιξία και η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών συνθηκών δίνουν την δυνατότητα στον διασώστη να ανταποκριθεί άμεσα στο περιστατικό, ώσπου να φθάσει το ασθενοφόρο και να γίνει η διακομιδή αν αυτή είναι απαραίτητη.
Η δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού ευχαρίστησε από καρδιάς το ΕΚΑΒ Εύβοιας και τον τομεάρχη κ. Νικόλαο Κόκκο για την συνεργασία και την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στον Δήμο μας.

Οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούνται διεθνώς, από όλα τα σύγχρονα Συστήματα Ιατρικών Επειγόντων, για δύο λόγους:
- Αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών συνθηκών στα κέντρα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.
- Ταχεία ανταπόκριση σε κρίσιμα περαστικά, στον προβλεπόμενο χρόνο κάτω των 5 λεπτών, με την διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων να μην το επιτρέπει.

Ο ρόλος των μοτοσυκλετών είναι πολλαπλός:
- Ταχεία ανταπόκριση, σε κρίσιμα συμβάντα, ιδίως καρδιολογικά, με αποτέλεσμα την επιτυχή ανάταξη περισσότερων ανακοπών, σε σύγκριση με την περίοδο χωρίς λειτουργία μοτοσυκλετών.
- Βοήθεια σε ασθενοφόρο, ιδίως σε περιπτώσεις ατυχημάτων με πολλά θύματα.
- Αποσαφήνιση κλήσεων για μεταφορά ασθενούς, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της διαθεσιμότητας των ασθενοφόρων, τα οποία πλέον μπορούν να απασχολούνται εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.
- Κάλυψη ειδικών συμβάντων τα οποία απασχολούσαν για πολύ χρόνο ασθενοφόρα, όπως απειλές αυτοκτονίας, ή φωτιές με πιθανά θύματα.
- Κάλυψη διαδηλώσεων και θυμάτων στο κέντρο αυτών, συμβάντα στα οποία δεν μπορούσαν με ευκολία να προσεγγίσουν τα ασθενοφόρα.
- Κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων, λόγω της δυνατότητας κίνησης στο πλήθος, παρακολούθησης δρομέων κλπ.

Το τμήμα στελεχώνεται αποκλειστικά με διασώστες πτυχιούχους ΙΕΚ ΕΚΑΒ και κατόχους διεθνών πιστοποιήσεων (ERC/BLS, ILS, ALS - PHTLS, PALS), οι οποίοι επανεκπαιδεύονται διαρκώς. Η ασφάλεια των διασωστών - αναβατών διασφαλίζεται με πλήρεις στολές ατομικής προστασίας υψηλών προδιαγραφών, τις οποίες παρέχει το ΕΚΑΒ. Η ταχύτητα του μέσου δεν στηρίζεται στην επικίνδυνη οδήγηση, αλλά στην ίδια την ευελιξία του, γι’ αυτό ο δείκτης ατυχημάτων του τμήματος έως σήμερα είναι μηδενικός.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει:
- Διαγνωστικό monitor 12 απαγωγών.
- Παλμικό οξύμετρο, πιεσόμετρο, στηθοσκόπιο, σακχαρόμετρο, φορητή αναρρόφηση.
- Πλήρες κιτ αεραγωγού, με ασκό ενηλίκων, παίδων, με στοματοφαρυγγικούς αεραγωγούς και λαρυγγικές μάσκες όλων των μεγεθών.
- Κιτ τραύματος, εγκαυμάτων, τοκετού.
- Σετ φλεβοκέντησης με τους αντίστοιχους ορούς.
- Αερονάρθηκες, αυχενικά κολάρα.
- Φιάλη Ο2, με μάσκες χορήγησης." 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή  και φωτο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού

Στο Γιαννίτσι χτυπά η καρδιά του εναλλακτικού τουρισμού..

Στο Γιαννίτσι χτυπά η καρδιά του εναλλακτικού τουρισμού..

Τράπεζα Πειραιώς Αιδηψού..

Τράπεζα Πειραιώς Αιδηψού..