13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

Σε πιλοτική λειτουργία σύστημα υπόγειων κάδων Χαλκίδας, σε ισχύ πρόστιμα για καταστροφείς τους και άλλα σχετικά..

Σε πιλοτική λειτουργία σύστημα υπόγειων κάδων Χαλκίδας, σε ισχύ πρόστιμα για καταστροφείς τους και άλλα σχετικά..

 • 'Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων λίγο πριν, ξεκίνησε πιλοτικά να λειτουργεί το σύστημα υπόγειων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης συλλογής απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Φαρμακίδου και Λυκόφρωνος, στο κέντρο της Χαλκίδας.

Στόχος είναι η λειτουργία του συστήματος να εξελιχθεί ομαλά, αφού προηγουμένως ενημερωθούν οι δημότες για τον τρόπο χρήσης τους και η σταδιακή απομάκρυνση των υπέργειων κάδων.
Σημειώνεται ότι με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος εξασφαλίζεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά 4-5 κοινούς κάδους
Στην παρουσίαση λειτουργίας του συστήματος, χθες Τετάρτη 21 Μαρτίου παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα ανακύκλωσης κ. Δημήτρη Παπαποστόλου και στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, με την εγκατάσταση των υπόγειων κάδων σε ευαίσθητα σημεία του κέντρου της Χαλκίδας και την εφαρμογή του συστήματος διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, θα απομακρυνθούν σταδιακά οι υπέργειοι κοινοί κάδοι, γεγονός που θα επιφέρει καλύτερες συνθήκες υγιεινής, αλλά και αισθητικής. 
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχει ετοιμάσει ενημερωτικό υλικό, για τη σωστή χρήση του συστήματος από τους δημότες.

 • Πριν λίγο καιρό είχαμε κοινοποιήσει μια άλλη απόφαση του Δήμου που επέφερε "Ψηλά πρόστιμα στη Χαλκίδα, σε όσους καταστρέφουν κάδους σκουπιδιών" και πιο αναλυτικά... "Το άσχημο, αντικοινωνικό φαινόμενο καταστροφής αρκετών κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης καθώς επίσης μετακίνησής τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των πεζών και των οχημάτων που τελευταία έγινε αρκετά έντονο, ανάγκασε τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων να δημοσιοποιήσει απόφαση επιβολής αυστηρών προστίμων στους υπαίτιους.

  Όπως ενημερωνόμαστε από τη σελίδα του Δήμου στο Facebook, σε περίπτωση καταγραφής ανάλογου περιστατικού από τους Επόπτες της Δ/νσης Καθαριότητας, επιβάλλονται άμεσα πρόστιμα που κυμαίνονται από 500-1000 ΕΥΡΩ!"
  (σχετ. URL https://www.evias-filoi.gr/home-1/eviasfiloi-2/prostima-gia-katastrofi-kadon-skoupidion)
   
 • Ευχής έργο να συνεχίζονται αυτές οι προσπάθειες των φορέων και εμείς οι δημότες να αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν, γιατί διαφορετικά ο σπουδαίος αυτός σκοπός δεν επιτυγχάνεται παρά σε μικρό ποσοστό. Πόσες φορές θαυμάζουμε, όταν ταξιδεύουμε σε χώρες του εξωτερικού τα πεντακάθαρα πεζοδρόμια με παρόμοιους κάδους απορριμάτων..
  Σας παραθέτω δύο σχετικές φωτογραφίες από την Ολλανδία, και συγκεκριμένα στην πρώτη βλέπουμε στην επιφάνεια να έχουν μόνο τα δοχεία, με στεγανή θυρίδα οπής δια του οποίου πετούν τα σκουπίδια. Στο υπέδαφος συνεχίζεται το σώμα του κάδου σε αρκετό βάθος. Το γερανοφόρο απορριματοφόρο τις νυκτερινές ώρες Αθόρυβα ανασύρει όλο το δοχείο, το αδειάζει και το απολυμαίνει. Απουσιάζει γύρω η ελάχιστη δυσάρεστη οσμή, οι γάτες δεν μπορούν να "βόσκουν" εκεί, δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια αδέσποτα σκυλιά - που εκεί δεν θα μπορούσαν να σύρουν έξω σκουπίδια.

  Στη δεύτερη φωτογραφία παραθέτω, έτσι για να γελάσουμε και λίγο, το ανδρικό ουρητήριο που "αναδύεται" μόνο κατά τη διάρκεια της βραδυάς (τη μέρα διακρίνεται μόνο μια μεταλλική καταπακτή). Σχεδιάζουν μάλιστα για το κοντινό μέλλον, παρόμοιο είδος τουαλέτας και για τις γυναίκες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή (και αρχική φωτο) Δήμος Χαλκιδέων

13244769_1134920779904134_7692260815300427357_n (1).jpg
13164310_1134914063238139_1934255377994457403_n.jpg
Εκδήλωση 25ης Μαρτίου στην Καστέλλα και ο ήρωας Αγγελής Γοβιός

Εκδήλωση 25ης Μαρτίου στην Καστέλλα και ο ήρωας Αγγελής Γοβιός

Ο καιρός μέχρι και την 25η Μαρτίου 2018

Ο καιρός μέχρι και την 25η Μαρτίου 2018