13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

Το νερό είναι πρωταρχικό δικαίωμα των πολιτών και όχι για να κάνουν "γαργάρες" κάποιοι..

Το νερό είναι πρωταρχικό δικαίωμα των πολιτών και όχι για να κάνουν "γαργάρες" κάποιοι..

Είναι τεράστια η ευθύνη της διαχείρισης του νερού και η προστασία πρώτα από όλα των πηγών μας για αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις σχετικές αρμοδιότητες και εξουσίες! Το προηγούμενο διάστημα πολλά χωριά στην Καρυστία (Νικάσι, Γραμπιά, Λάλα, Καλύβια..) για ώρες έμειναν χωρίς νερό!
Εχτές πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καρύστου, σχετικά με την προβληματική διαχείριση του νερού στη Νότια Εύβοια. Βλέπετε, η λειψυδρία εδώ, πέρα από φυσικό φαινόμενο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην τεράστια απορρόφηση υδάτων για την εγκατάσταση των πάρα πολλών ανεμογεννητριών! 
Η ανακοίνωση από το "Αντί Αιολικό Μέτωπο Ευβοίας" μετά τη χτεσινή συνάντηση, μας ενημερώνει για την επαναλαμβανόμενη γνωστοποίηση σε αρμόδιους του προβλήματος και πιο αναλυτικά, για τα εξής:

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΔΕΝ ΕΙΔΑ - ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ!!!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προβληματική διαχείριση του νερού στον τόπο μας, και ακολούθησε η επίδοση του σχετικού ψηφίσματος στον.Δήμαρχο, οποίος δεν δέχτηκε καν να βγει να μας συναντήσει, με αποτέλεσμα να πάμε εμείς εκεί.

Κατά την συνάντηση, ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μιας και φρόντισε όλα να λειτουργούν άψογα, ενώ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ότι το νερό μας είναι ΑΡΙΣΤΟ, τέλος δήλωσε άγνοια και αναρμόδιος για τις παράνομες υδροληψίες απ τις εταιρίες των Αιολικών!!!

Δυστυχώς για εμάς, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ήταν παρόντες, είναι παντελώς ανενημέρωτοι, μιας και αρχικά υποστήριζαν με σθένος, ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν δράση!

Μόλις όμως τους επιδείχτηκαν κάποιες καταγγελίες, όπως αυτή του ΣΠΠΝΕΚ στην περιφέρεια, που η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας σχετικά με άδειες χρήσης νερού του Δήμου Καρύστου, που αναφέρει ότι την αρμοδιότητα και την ευθύνη την έχει ξεκάθαρα ο Δήμος, ..επιφυλαχτήκαν να απαντήσουν!!!!

Το συμπέρασμα, σχετικά με την αφαίμαξη του νερού απ΄τις εταιρίες των ΒΑΠΕ, είναι ότι οι άνθρωποι που έχεις ψηφίσει για να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα σου, τα βρίσκουν όλα μια χαρά-τέλεια! Εννοείται ότι από μονοί τους δεν έχουν πάρει κάποια πρωτοβουλία, ως οφείλουν για προστασία του νερού, ενώ προτιμούν να περιμένουν κάποιον όγκο καταγγελιών και να στερέψει τερμα η λεκάνη της Καρύστου για να δράσουν!

Όμως, οι ίδιοι άνθρωποι, δεν γνώριζαν ότι έχουν γίνει καν καταγγελίες στην περιφέρεια, για όλες αυτές τις παράνομες υδροληψίες, και μάλιστα ότι έχουν ήδη απαντηθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ...ρίχνοντας την ευθύνη σε αυτούς τους ίδιους, που,.. τώρα δεν ξέρουν!!!

Ενδιαφέρον λοιπόν θα είχε να τοποθετηθούν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ο καθένας ξεχωριστά, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τυπικοί Πρόεδροι, εάν γνωρίζουν από πού γίνονται οι υδροληψίες για τις ανάγκες των έργων των νέων αιολικών σταθμών???
Και εάν δεν γνωρίζουν,από πού κατά τη γνώμη τους μπορεί να γίνονται υδροληψίες για όλα αυτά τα τεχνικά έργα στην περιοχή μας???

Νερό πρώτα για τους Πολίτες-ΟΧΙ για τις εταιρίες Αιολικών."

Πηγή Αντί Αιολικό Μέτωπο Ευβοίας

Ενωνόμαστε για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, το δικό μας Γιοφύρι της Άρτας!

Ενωνόμαστε για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, το δικό μας Γιοφύρι της Άρτας!

Το Λευκαντί επισκέπτεται την Αρέθουσα

Το Λευκαντί επισκέπτεται την Αρέθουσα