13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

Απάντηση του Α.Μ.Α.Κ στη χτεσινή ανακοίνωση του Δήμαρχου Καρύστου

Απάντηση του Α.Μ.Α.Κ στη χτεσινή ανακοίνωση του Δήμαρχου Καρύστου

Η απάντηση του Α.Μ.Α.Κ στη χτεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, μετά τη συνάντησή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη και τους Βουλευτές Εύβοιας Τάσο Πρατσόλη, Βαγγέλη Αποστόλου και Γιώργο Ακριώτη για τα αιολικά της Καρυστίας (σχετική ανάρτησή μας: https://www.evias-filoi.gr/home-1/eviasfiloi-sinantisi-sto-ypourgeio-perivallontos-gia-aiolika-karystias), έχει ως εξής:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΑΙΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ (Α.Μ.Α.Κ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ-ΡΑΒΙΟΛΟΥ (12/12/2018)

Ο άσσος της μικροπολιτικής κωλοτούμπας Δήμαρχος Καρύστου κ.Ραβιόλος ξεγελά για άλλη μια φορά τους φορείς και πολίτες του Δήμου που αντιδρούν στην καταστροφή της περιοχής από τις εταιρείες αιολικών σταθμών. Αφού έδωσε υποσχέσεις σε συνάντηση πριν από λίγες μέρες στο Επιμελητήριο Καρύστου με την Συντονιστικη Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας για κοινό αγώνα (!) κατά της υπερσυγκέντρωσης αιολικών στο Δήμο, με ανοικτό ΔΣ στο Γιοκαλειο και παρέμβαση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ από κοινού με την Επιτροπή και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών Καρυστίας, ανατρέπει όλες τις υποσχέσεις του ως εξής:

Βεβιασμένα και κρυφά στις 12/12/2018 προβαίνει χωρίς να ενημερώσει κανέναν, μαζί με τους βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση με τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Σταθακη. Ούτε γνωρίζουμε τι πραγματικά ειπώθηκε, ούτε υπήρξε αναλυτική ενημέρωση. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν κάποιες ασαφείς υποσχέσεις του Υπουργού για δήθεν "σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος" από τις εταιρίες αιολικής ενέργειας κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων (Σημ.: ΤΕΡΝΑ και η RF Energy ετοιμάζονται μετά την ENEL να αποτελειώσουν το Καβοντόρο και την 'Οχη με την δημιουργία συνολικά άλλων 16 πάρκων (!) με την Καρυστία να σηκώνει το φορτίο 656 ανεμογεννητριών). Ο Δήμαρχος ζήτησε περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη αλλά δεν έλαβε καμμία απάντηση σε αυτό το αίτημα από τον κ. Σταθάκη. Επίσης έγινε και μια νύξη για δημιουργία Δημοτικών Επιχειρήσεων Αιολικής Ενέργειας στα πλαίσια του νομοσχεδίου για τις Ενεργειακες Κοινότητες οι οποίες δεν ωφελούν κανεναν παρά μόνον αυτούς που συμμετέχουν σε αυτές.

Νομίζουμε μετά από όλον αυτόν τον εμπαιγμό οτι κανένας κοινός αγώνας δεν είναι εφικτός μεταξύ Πολιτων και σημερινής Δημοτική αρχής η οποία δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη σωτηρία της περιοχής από την μετατροπή της σε αιολική βιομηχανία αλλά ούτε και για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών Καρύστου, παρά μονον για την επανεκλογή της στο Δημο Καρύστου. Με παραμύθια λοιπόν και με την τέχνη της εξαπάτησης ("... και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη" όπως έχει πει και ο Μ. Αλέξανδρος).”

Πηγή Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας

ΚΙ ΑΛΛΑ Αιολικά στο Μαρμάρι Καρυστίας! Ενεργειακές κοινότητες κ.α.

ΚΙ ΑΛΛΑ Αιολικά στο Μαρμάρι Καρυστίας! Ενεργειακές κοινότητες κ.α.

Ένταξη έργων 7,7 εκ. ευρώ για την Εύβοια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ένταξη έργων 7,7 εκ. ευρώ για την Εύβοια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων