13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

Mάνα μια και μοναΔική μας!

Mάνα μια και μοναΔική μας!

Αύριο Κυριακή 12 Μαϊου 2019 (τη δεύτερη Κυριακή του Μάη όπως έχει καθοριστεί), γιoρτάζουμε τη Μητέρα, το πιο μοναΔικό πλάσμα για τον κάθε ένα από εμάς!

Για τις μανούλες που φροντίζουν καθημερινά για όλα, και μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη και το νοιάξιμό τους, σίγουρα μια αγκαλιά κι ένα φιλί ή ένα τηλεφώνημα αν τα παιδιά τους βρίσκονται μακρυά, είναι υπεραρκετά! Η συναναστροφή μου για πάνω από 35 χρόνια στο σχολείο με μανούλες (είτε μητέρες είτε γιαγιάδες μαθητών μου) λέει ότι Η ΜΑΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ! Και όχι, βέβαια, μόνο σε εορταστικές μέρες αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Για όσο την έχουμε κοντά μας...

Πέρα από αυτό, ένα απλό δώρο, ακόμα καλύτερα αν είναι και χειροποίητο, ανάλογα με τον χαρακτήρα και τα γούστα της κάθε μητέρας και που θα της θυμίσει ότι την αγαπάμε και την σκεφτόμαστε, μπορεί να χαρίσει τόσο σε εμάς - που θα το προσφέρουμε - όσο και σε Εκείνη, μεγάλη χαρά!

Σε όλους σχεδόν τους Συλλόγους Γυναικών και στα περισσότερα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία στην Εύβοια, οι κυρίες και τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, κάποιο συμβολικό δώρο αγάπης ετοιμάζουν για τη Μάνα!

  Επιπλέον:

 • Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλκιδέων, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας πραγματοποιεί δράση ευαισθητοποίησης την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, στις 11πμ., Τα στελέχη του Κέντρου τιμώντας τη μητέρα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αντιμετωπίσει στην σημερινή κοινωνία, θα ενημερώσουν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για θέματα βίας κατά των γυναικών και ισότητας των φύλων.
   

 • Ο εκπολιτιστικός μορφωτικός Σύλλογος Καμαρίων στις 18.30μμ, προγραμματίζει στο χώρο του Πνευματικού κέντρου του χωριού, μια όμορφη εκδήλωση προς τιμή της.

  Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από την Κα Κουρούπη Χριστίνα (ΜΑΙΑ) και την Κα Κέλυ Στύλου.

  Θα ακολουθήσουν κέρασματα και δωράκια για όλους τους παρευρισκόμενους.

  Μας περιμένουν όλους!

  * Ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρύνθου και περιχώρων: “στην καθιερωμένη- κατά τα δυτικά πρότυπα -γιορτή της μητέρας (η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μητέρα στις 2 Φεβρουαρίου-Υπαπαντή), ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ για ένα κέρασμα (δωρεάν στα μέλη μας) στις 17.30 στο φιλόξενο χώρο "ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ" (Αμάρυνθος)...γιατί ,πολύ απλά, είναι χρέος μας να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας την ΗΘΙΚΗ ΑΞΙΑ μας”.

Και ένα εξαιρετικό απόσπασμα από την ''Αναφορά στον Γκρέκο'' του Νίκου Καζαντζάκης, για την Μητέρα! (Μπορείτε να δείτε και στο Youtube σχετικό βίντεο με τίτλο: “Η μητέρα μου, η γαζία, το καναρίνι...~ Νίκος Καζαντζάκης”)

"Οι ώρες που περνούσα με τη μητέρα μου ήταν γεμάτες μυστήριο- καθόμασταν ο ένας αντίκρα στον άλλο, εκείνη σε καρέκλα πλάι στο παράθυρο, εγώ στο σκαμνάκι μου, κι ένιωθα, μέσα στη σιωπή, το στήθος μου να γεμίζει και να χορ­ταίνει, σαν να 'ταν ο αγέρας ανάμεσα μας γάλα και βύζαινα.
Από πάνω μας ήταν η γαζία, κι όταν ήταν ανθισμένη, η αυλή μοσκομύριζε. Αγα­πούσα πολύ τα ευωδάτα κίτρινα λουλούδια της, τα 'βαζε η μητέρα μου στις κασέλες και τα σώρουχά μας, τα σεντόνια μας, όλη μου η παιδική ηλικία μύριζε γαζία.
Μιλούσαμε, πολλές ήσυχες κουβέντες...
Και το καναρίνι, μέσα από το κλουβί του, μας άκουγε, σήκωνε το λαιμό και κελαηδούσε μεθυσμένο, ευχαριστημένο, σαν να 'χε κατέβει από τον Παράδεισο, σαν να 'χε αφήσει μια στιγμή τους αγίους κι ήρθε στη γης να καλοκαρδίσει τους ανθρώπους."

Ναταλία Νάτσου-Παπακωνσταντίνου/Εκπαιδευτικός

Στον γραφικό οικισμό του Φυγιά Μαρμαρίου

Στον γραφικό οικισμό του Φυγιά Μαρμαρίου

Καβοντόρος ώρα μηδέν

Καβοντόρος ώρα μηδέν