13308232_1141851399211072_1361067419951928216_o.png

Γειά σας αγαπητοί φίλοι!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των φίλων της Εύβοιας! Εδώ, μοιραζόμαστε σημαντικές ειδήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και κάθε λογής χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την όμορφη Εύβοιά μας και τους ανθρώπους της.

Γιορτάζουμε τη ΜΗΤΕΡΑ σε κάθε ευβοιώτικο σπίτι, σε συλλόγους, σε σχολειά ..

Γιορτάζουμε τη ΜΗΤΕΡΑ σε κάθε ευβοιώτικο σπίτι, σε συλλόγους, σε σχολειά ..

Αυτήν την Κυριακή, 13 Μαϊου 2018, τη δεύτερη Κυριακή του Μάη όπως έχει καθοριστεί, γιoρτάζουμε τη Μητέρα, το πιο Μοναδικό πλάσμα για τον κάθε ένα από εμάς!

Για τις μανούλες που φροντίζουν καθημερινά για όλα, και μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη και το νοιάξιμό τους, σίγουρα μια αγκαλιά κι ένα φιλί ή ένα τηλεφώνημα αν τα παιδιά τους βρίσκονται μακρυά, είναι υπεραρκετά! Η συναναστροφή μου για πάνω από 35 χρόνια στο σχολείο με μανούλες (είτε μητέρες είτε γιαγιάδες μαθητών μου) λέει ότι Η ΜΑΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ! Και όχι, βέβαια, μόνο σε εορταστικές μέρες αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Για όσο την έχουμε κοντά μας...

Πέρα από αυτό, ένα απλό δώρο, ακόμα καλύτερα αν είναι και χειροποίητο, ανάλογα με τον χαρακτήρα και τα γούστα της κάθε μητέρας και που θα της θυμίσει ότι την αγαπάμε και την σκεφτόμαστε, μπορεί να χαρίσει τόσο σε εμάς - που θα το προσφέρουμε - όσο και σε Εκείνη, μεγάλη χαρά!

Σε όλους σχεδόν τους Συλλόγους Γυναικών και στα περισσότερα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία στην Εύβοια, οι κυρίες και τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, κάποιο συμβολικό δώρο αγάπης ετοιμάζουν για τη Μάνα!

  Επιπλέον:

 • Ο πρώτος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Χαλκίδας-περιοχή Φανάρι, στον προαύλιο χώρο του σταθμού, θα γιορτάσει τις μανούλες στις 11.00 το πρωί. Μας περιμένουν με ελεύθερη είσοδο στη γιορτή αυτή που περιλαμβάνει και πολλές εκπλήξεις για τα μικρά. (α' φωτο)
   
 • Ο εκπολιτιστικός μορφωτικός Σύλλογος Καμαρίων στις 6.00 το απόγευμα, προγραμματίζει στο χώρο του Πνευματικού κέντρου του χωριού, μια όμορφη εκδήλωση προς τιμή της.

  Και ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ποίημα (στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης) και ΜΟΝΑΔΙΚΟ άκουσμα (μουσική: Μίκης Θεοδωράκης) που για εμένα λέει πολλά για την ΙΔΕΑ ΜΗΤΕΡΑ από κάθε άποψη.. (Το σχετικό βίντεο -του οποίου δεν μου ανήκει τίποτα- μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο Youtube με τίτλο: "ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΙΜΑΤΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ"- Πρώτη και εδώ εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης https://youtu.be/XyaTOPahl14  "Της αγάπης αίματα με πορφύρωσαν
  και χαρές ανείδωτες με σκιάσανε
  οξειδώθηκα μες στη νοτιά των ανθρώπων
  μακρινή μητέρα ρόδο μου αμάραντο..

  Στ' ανοιχτά του πελάγου με καρτέρεσαν
  Με μπομπάρδες τρικάταρτες και μου ρίξανε
  αμαρτία μου να 'χα κι εγώ μιαν αγάπη
  μακρινή μητέρα ρόδο μου αμάραντο..

  Τον Ιούλιο κάποτε μισανοίξανε
  τα μεγάλα μάτια της μες στα σπλάχνα μου
  την παρθένα ζωή μια στιγμή να φωτίσουν
  μακρινή μητέρα ρόδο μου αμάραντο!")


  Ναταλία Νάτσου-Παπακωνσταντίνου
ΚΑΙ Γραμμή ΚΤΕΛ Ελευθέριος Βενιζέλος- Αιδηψός από 1η Ιουνίου!

ΚΑΙ Γραμμή ΚΤΕΛ Ελευθέριος Βενιζέλος- Αιδηψός από 1η Ιουνίου!

Ανοίγει το Υδροθεραπευτήριο στην Αιδηψό

Ανοίγει το Υδροθεραπευτήριο στην Αιδηψό